Tänk på det här vid samtalsterapi

Hej och välkomna alla läsare till ett inlägg som idag kommer handla lite om samtalsterapi. Det är nämligen många där ute som har bekymmer, men som faktiskt väldigt sällan väljer att prata om det. Jag skulle vilja påstå att det nästan alltid hjälper att få prata ut om sina problem istället för att bara hålla dem för sig själv. Det finns några saker som man kan tänka när man ska gå på samtalsterapi, det här är saker som jag själv tyckte var bra att ha i åtanke och det hjälpte faktiskt mig väldigt mycket.

Eftersom du ska dela med dig av saker som du själv tycker är ganska svårt att prata om, så är det viktigt att du väljer en terapeut du känner dig trygg och bekväm med. Det är du själv som står i fokus och då är det extra viktigt att välja samtalsterapi hos en person som du känner dig säker med.

Nästa punkt som jag tycker är väldigt viktig, det är att du alltid ska vara ärlig mot din terapeut. Hur ska samtalsterapi hjälpa dig om du inte själv inte öppnar upp dig om dina känslor och bekymmer? För att få ut någonting av det så behöver du verkligen vara helt ärlig med hur du mår.

Det tredje och sista som jag personligen vill rekommendera är att man ger det sin tid. Som ni vet så byggdes inte Rom på en dag, och det samma gäller när det kommer till din egna inre hälsa. Det tar inte en session och sedan mår du tipptopp, utan man kan behöva ge samtalsterapi några tillfällen.

Om du har de här tre sakerna i åtanke när du ska på samtalsterapi, så tror jag att du kommer finna det som en givande stund och så småningom känna hur du mår bättre. Nu vill jag önska er alla en fortsatt fin dag, så hörs vi snart igen! God jul på er.