Det här med dräneringar

Hallå där bloggen! Nu har det blivit dags att prata lite om dränering, vilket jag tror många av er har hört innan. Vissa kanske har lite bättre koll på exakt vad det innebär medan andra kanske inte riktigt är lika välbekanta med vad det innebär. Jag ska redan nu erkänna att jag inte är någon expert på vare sig markarbeten eller dräneringar, men eftersom jag var med när mitt hus byggdes så har jag ändå fått lite koll. Grunden för det mesta är otroligt viktigt och grunden för huset är verkligen inget undantag. Med en grund som inte uppfyller sin funktion så kan det bli konsekvenser som är mindre trevliga, inte minst för plånboken. Därför är det minst sagt viktigt att ta hjälp från någon som har koll på vad det är som krävs, så att man får ett hållbart och tåligt resultat. När det kommer till dränering så skulle jag personligen aldrig utföra arbetet själv, som sagt så är jag inte någon expert men sen tycker jag att det är en så pass viktig byggkloss att jag lämnar över det till de som verkligen kan.

Det finns alternativ för hur man kan dränera och en lösning som jag tycker är intressant, ja det är när man använder något som heter polyuretan skum i samband med dräneringen. Det gör att hela källaren också bli isolerad vilket så klart skapar fina möjligheter för huset. Om ni går i planerna för att bygga hus så kan jag rekommendera er att ni kollar runt lite efter olika lösningar. När jag byggde mitt hus så hade jag gärna använt polyuretan skum för att få min källare isolerad. Det var egentligen jag hade att säga idag. Nu får jag önska er en fortsatt bra dag och glöm inte att ta hand om er. Vi hörs snart igen!